Η Διδακτική του Συμβόλου. Προσεγγίσεις στη Θεωρία της Διδασκαλίας του Μαθήματος των Θρησκευτικών

Η Διδακτική του Συμβόλου. Προσεγγίσεις στη Θεωρία της Διδασκαλίας του Μαθήματος των Θρησκευτικών

Η Διδακτική του Συμβόλου. Προσεγγίσεις στη Θεωρία της Διδασκαλίας του Μαθήματος των Θρησκευτικών

 • Συγγραφέας -
  Στογιαννίδης Αθανάσιος
 • Συγγραφέας - Κογκούλης Ιωάννης
 • Έτος Έκδοσης - 2016
 • Διαστάσεις - 17Χ24
 • Σελίδες - 424
 • Εξώφυλλο - Χαρτόδετο
 • Κωδικός στον Εύδοξο - 59384017
 • ISBN - 978-960-599-071-8

Εκδότης: Εκδόσεις Κυριακίδη

31,05 €

Αγορά

Τιμή καταστήματος: 34,50 €

Προσθήκη στο wishlist

Περίληψη

ΤΟ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ ΕΡΓΟ αποτελεί μία δεύτερη-αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου που κυκλοφόρησε το 2013 με τον τίτλο «Η Διδασκαλία των Λατρευτικών Συμβόλων της Ορθόδοξης Καθολικής Εκκλησίας στο Μάθημα των Θρησκευτικών. Διδακτική-θεωρητική προσέγγιση με βάση την αναλυτική ψυχολογία, την ερμηνευτική και τη σημειωτική». Η αναθεώρηση, εν προκειμένω, συνίσταται στο ότι, ενώ στην πρώτη έκδοση το κέντρο βάρους εστιάστηκε στον τρόπο διδασκαλίας των συμβόλων της Ορθόδοξης Θείας Λατρείας, εδώ, στη δεύτερη, προβάλλεται η σημασία τους ως θεωρητικού πλαισίου, το οποίο δύναται να επιδράσει στο σύνολο των διαστάσεων της διδασκαλίας του Μαθήματος των Θρησκευτικών. Επομένως, η παρούσα έκδοση αντιμετωπίζει τα σύμβολα της Ορθόδοξης Θείας Λατρείας ως διδακτικά εργαλεία, τα οποία σχετίζονται, όχι μόνο με τη μεθοδολογία του Μαθήματος των Θρησκευτικών, αλλά παράλληλα και με τον σκοπό του, τα περιεχόμενά του, όπως επίσης και με την τεκμηρίωσή του ως μαθήματος που εντάσσεται στην δημόσια εκπαίδευση. 

Σχετικά με τον συγγραφέα

 • Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ γεννήθηκε στην Καβάλα το 1977. Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), απ’ όπου και αποφοίτησε με άριστα. Κατόπιν συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Α.Π.Θ. (Τμήμα Θεολογίας) ειδικεύθηκε στην Παιδαγωγική, λαμβάνοντας τον αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Τίτλο. Παράλληλα, πραγματοποίησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης με αντικείμενο τη Φιλοσοφία της Παιδείας, τη Θρησκευτική Παιδαγωγική και τη Σημειολογική Διδακτική. Εκεί έλαβε και το Διδακτορικό του Δίπλωμα υπό την επίβλεψη του καθηγητή Michael Meyer-Blanck. Κατόπιν, διευρύνοντας το γνωστικό του πεδίο στη Διδακτική του Μαθήματος των Θρησκευτικών, συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., όπου και έλαβε το δεύτερο Διδακτορικό του Δίπλωμα, έχοντας ως σύμβουλο τον, νυν ομότιμο, καθηγητή Ιωάννη Κογκούλη. 
 • Υπηρέτησε ως μόνιμος καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Ιανουάριο του 2013, οπότε και διορίστηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο «Σχολική Παιδαγωγική και Διδακτική Μεθοδολογία του Μαθήματος των Θρησκευτικών». Τον Ιούλιο του 2015 διορίστηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή. 
 • Για τον Θανάση Στογιαννίδη η Θεολογία και η Παιδαγωγική δεν είναι οι μοναδικές ενασχολήσεις. Η μουσική διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή του. Είναι διπλωματούχος πιάνου και πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. 

Έργα του ιδίου

Παρόμοια βιβλία

Κορυφαίες Πωλήσεις

Όλες οι κορυφαίες πωλήσεις

Λίστα επιθυμιών

Εταιρεία

Βοήθεια