Στρατηγικές Γλωσσικής Κατάκτησης και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας

Στρατηγικές Γλωσσικής Κατάκτησης και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας

Στρατηγικές Γλωσσικής Κατάκτησης και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας

Ερευνητικές και διδακτικές προσεγγίσεις στο σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον

  • Συγγραφέας -
    Γρίβα Ελένη Κωφού Ιφιγενεια
  • ISBN - 978-960-599-327-6
  • Έτος Έκδοσης - 2020
  • Διαστάσεις - 17Χ24
  • Σελίδες - 344
  • Εξώφυλλο - Χαρτόδετο
  • Κωδικός στον Εύδοξο - 94691695

Εκδότης: Εκδόσεις Κυριακίδη

22,41 €

Αγορά

Τιμή καταστήματος: 24,90 €

Προσθήκη στο wishlist

Περίληψη

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ αυτού του βιβλίου προσεγγίζουν τις στρατηγικές γλωσσικής κατάκτησης, τις στρατηγικές επικοινωνίας και διαπολιτισμικής επικοινωνίας και επισημαίνουν τη σημασία τους στη σύγχρονη εκπαιδευτική πράξη.
Αρχικά, γίνεται προσπάθεια εννοιολογικής αποσαφήνισης και παρουσίασης της τυπολογίας των στρατηγικών γλωσσικής κατάκτησης και παρουσιάζονται με συστηματικό τρόπο οι στρατηγικές οι οποίες σχετίζονται με τις δεξιότητες κατανόησης και παραγωγικής γραπτού λόγου. Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά σε θεωρίες και τυπολογίες στρατηγικών επικοινωνίας, δίνοντας σημαίνουσα βαρύτητα στις στρατηγικές διαπολιτισμικής επικοινωνίας στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Θίγονται ζητήματα εκπαιδευτικής διαχείρισης των στρατηγικών στα γλωσσικά μαθήματα και παρουσιάζονται διάφορα μοντέλα/πλαίσια διδασκαλίας και ενίσχυσης των στρατηγικών, καθώς και εναλλακτικές προσεγγίσεις αξιολόγησής τους. Οι στρατηγικές των τεσσάρων γλωσσικών δεξιοτήτων συνοδεύονται από πειραματικές πρακτικές και από προτάσεις για εφαρμογές σε περιβάλλοντα διδασκαλίας της ελληνικής ή μιας δεύτερης/ξένης γλώσσας.
Το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πηγή ενημέρωσης για ερευνητές, προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι θα μπορούσαν να διερευνήσουν τις στρατηγικές των μαθητών και να εφαρμόσουν τα προτεινόμενα μοντέλα ενίσχυσης στρατηγικών στο σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Έργα του ιδίου

Παρόμοια βιβλία