Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο χαμένος παράδεισος των φοιτητικών χρόνων (1962-1967)

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο χαμένος παράδεισος των φοιτητικών χρόνων (1962-1967)

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο χαμένος παράδεισος των φοιτητικών χρόνων (1962-1967)

Εκδότης: Εκδόσεις Κυριακίδη

10,70 €

Αγορά

Τιμή καταστήματος: 11,90 €

Προσθήκη στο wishlist

Περίληψη

Πέντε ιχνηλατήσεις συνθέτουν ένα πανόραμα και ένα βιβλίο–όχημα που θέλει να προσφέρει στον αναγνώστη πληροφορίες και εναύσματα για ψάξιμο και στοχασμό και επιπλέον ένα «ταξίδι» ανάγνωσης «τερπνό και ωφέλιμο» απαραίτητο για να τον θωρακίσει με τις απαιτούμενες σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, ευαισθησίες και αντιστάσεις.

  • Η σ ε ι ρ ά  μ α ρ τ υ ρ ι ε ς τεκμηριώνει εμπειρία και γνώση πρωτότυπη, επιφανών συγχρόνων λογίων, οι οποίοι αναζωγραφίζουν εικόνες, θύμησες και μελέτες ιστορικές.
  • Κάθε τόμος μ α ρ τ υ ρ ε ί με γλαφυρότητα, σαρκώνοντας ευλαβικά στεναγμούς λαλητούς του συγγραφέα–αφηγητή και προσφέρει εαυτόν βοήθημα πολύτιμο στον κατοπινό αναδιφητή της αυθεντικής ιστορικής γνώσης.



Σχετικά με τον συγγραφέα

  • Ο Γιώργος Αναστασιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944. Είναι ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και διδάσκει Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας.
  • Στο πολύχρονο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, στα άρθρα του στον Τύπο και στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές του σημαντική θέση κατέχει η επισκόπηση της νεοελληνικής ιστορίας, των πολιτικών και συνταγματικών θεσμών και η ιχνηλάτηση της σύγχρονης πολιτικής και πολιτιστικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης, ιδίως μέσα από τα κοιτάσματα των παλαιών εφημερίδων και της λογοτεχνίας. 

Έργα του ιδίου

Παρόμοια βιβλία

Κορυφαίες Πωλήσεις

Όλες οι κορυφαίες πωλήσεις

Λίστα επιθυμιών

Εταιρεία

Βοήθεια