Λαοί και Φυλές του Βορειοελλαδικού χώρου κατά την αρχαιότητα. Η Αρχαία Περραιβία

Λαοί και Φυλές του Βορειοελλαδικού χώρου κατά την αρχαιότητα. Η Αρχαία Περραιβία

Λαοί και Φυλές του Βορειοελλαδικού χώρου κατά την αρχαιότητα. Η Αρχαία Περραιβία

  • Συγγραφέας -
    Δαμάνης Σπυρίδων
  • ISBN - 978-618-004-123-1
  • Έτος Έκδοσης - 2022
  • Διαστάσεις - 14x21
  • Σελίδες - 288
  • Εξώφυλλο - Χαρτόδετο

Εκδότης:

13,50 €

Αγορά

Τιμή καταστήματος: 15,00 €

Προσθήκη στο wishlist

Περίληψη

Ο Περραιβικός χώρος υπήρξε ένας από τους πρώτους όπου δημιουργήθηκε η θρησκεία του Δωδεκάθεου του Ολύμπου. Από το χώρο αυτό ξεπήδησαν θεοί, ημίθεοι, μούσες, ήρωες, πολεμιστές, υπερασπιστές του δικαίου και της ηθικής. Οι άνθρωποί του θα δημιουργήσουν το πρώτο και αρχαιότερο στον κόσμο Μαντείο του Περραιβικού Δωδωναίου Δία-Πελασγικού και την πρώτη αρχαιότερη στην Ελλάδα Αμφικτιονία-την Τριπολίτιδα.
Ο χώρος αυτός στάθηκε ο κυματοθραύστης όλων των εκ βορρά εισερχομένων βαρβάρων και αλλοθρήσκων στον Θεσσαλικό χώρο μέσω των περασμάτων της μαρτυρικής Περραιβίας. Από τα Περραιβικά στενά, πέρασαν οι μεγάλοι στρατοί, που αναφέρονται στο παρόν βιβλίο.

Το βιβλίο αυτό διαιρέθηκε σε πέντε κεφάλαια:
1. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια σύντομη αναδρομή από την προϊστορία της γης μέχρι και την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μ.Χ.
2. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην Αρχαία Περραιβία, από της ιδρύσεως της, μέχρι την παρακμή και την πτώση της.
3. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η Μακεδονία και οι Μακεδόνες: ιστορία, απόψεις, μάχες και συμπεράσματα.
4. Στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφονται τα στενά περάσματα Περραιβίας και Μακεδονίας, καθώς και η διέλευση των μεγάλων στρατών.
5. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο κλείνουμε την εργασία αυτή με την κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση των νέων στην αρχαία Αθήνα και Σπάρτη, καθώς και την εκπαίδευση στη Βυζαντινή και Οθωμανική εποχή.

Έργα του ιδίου

Παρόμοια βιβλία