Κοπτόπουλος Γεώργιος

Κοπτόπουλος Γεώργιος

Ο Καθηγητης Γ. Σ. Κοπτοπουλος είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1971). Διετέλεσε μέλος του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, Ανοσολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των Ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., από του διορισμού του μέχρι τη συνταξιοδότησή του (1974-2009). ́Ελαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από την ίδια Σχολή και είναι κάτοχος και διπλώματος Master από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης Σκωτίας.
Μετεκπαιδεύτηκε για 35 μήνες με υποτροφία του ΙΚΥ, αλλά και στα πλαίσια διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων του, στα Πανεπιστήμια της Γλασκώβης και του Βερολίνου, όπως και σε δύο ερευνητικά ινστιτούτα, στο Εδιμβούργο και στο Newmarket/Cambridgeshire της Αγγλίας. Τα θέματα της έρευνάς του ήταν στην μοριακή ιολογία και στη διαγνωστική των ιογενών λοιμωδών νοσημάτων των ζώων, κυρίως, όμως, στην ανοσολογία.
Το ερευνητικό του έργο συνίσταται στη συμμετοχή του σε όλα τα ερευνητικά προγράμματα του Εργαστηρίου, διεθνή και ελληνικά. Ως επιστημονικός υπεύθυνος εξετέλεσε 8 προγράμματα με ελληνική χρηματοδότηση και άλλα 4 με διεθνή.
Το διδακτικό του έργο αφορούσε μέρος του μαθήματος των Λοιμωδών Νοσημάτων των Ζώων και το μάθημα της Ανοσο- λογίας, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Επέβλεψε την εκπόνηση 12 διδακτορικών διατριβών.
Το δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο, όπως και τα βιβλία και οι βιβλιογραφικές εργασίες του αναφέρονται και στο Google, στο λήμμα G. Koptopoulos, Litterature.