Το Ευχαριστώ μου στον Φρόυντ

  • Συγγραφέας -
    Σαλομέ Αντρέας Λου
  • ISBN - 978-618-5105-74-7
  • Μετάφραση - Σιδερά - Λύτρα Παρασκευή
  • Έτος Έκδοσης - 2015
  • Διαστάσεις - 14Χ21
  • Σελίδες - 144
  • Εξώφυλλο - Χαρτόδετο

Εκδότης: Εκδόσεις Κυριακίδη

10,66 €

Αγορά

Τιμή καταστήματος: 11,90 €

Προσθήκη στο wishlist

Περίληψη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΟΜΕ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ η μορφή του Φρόυντ έως το τέλος της ζωής της – όπως του έγραφε το 1935 – «ένα πρόσωπο πατέρα ως σκέπη». Την ευγνωμοσύνη, που ένιωθε ότι χρωστούσε σ’ αυτόν ως δάσκαλό της, την εκφράζει και ο τίτλος του παρόντος βιβλίου. Το ευχαριστώ μου στον Φρόυντ (1931), γραμμένο σε μορφή επιστολής, αποτελεί απότιση φόρου τιμής στο πρόσωπό του ως κύριου εκπροσώπου της Ψυχανάλυσης.

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΦΡΟΫΝΤ εκτός από μια επιστολιμαία ανασκόπηση των γνώσεων, που προσέφερε στη συγγραφέα η ψυχανάληση διά του προσώπου του Φρόυντ, εκφράζει και υπεράσπιση της ορθότητάς τους. Όποιος ενδιαφέρεται με οποιονδήποτε τρόπο για τη διδασκαλία του Φρόυντ, σ’ αυτή την εποπτική σύνοψη των φροϋδικών απόψεων βρίσκει πλούσιο υλικό. Η συγγραφέας αναφέρεται σε όλα τα θέματα του φάσματος των θεωριών του, ασκώντας όμως συχνά με λεπτότητα και την κριτική της σε σημεία όπου, ενώ στη βάση συμφωνεί με τη θεωρία του δασκάλου, βλέπει το ίδιο θέμα από άλλη οπτική γωνία, και, εκθέτοντας με φιλοσοφικό υπόβαθρο τις δικές της θέσεις, προχωρεί πιο πέρα και καταλήγει συχνά σε μια διοφοροποιημένη άποψη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΙΔΕΡΑ-ΛΥΤΡΑ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ της ζωής αυτής της εξαιρετικής γυναίκας ανήκουν στην Ψυχανάλυση, στην οποία προσέφερε πολύτιμες επιστημονικές εργασίες, τις οποίες εφήρμοζε και στην πράξη. Δεν υπερβάλλω, αν ομολογήσω, ότι εμείς όλοι το αισθανθήκαμε ως τιμή, όταν τάχθηκε στις γραμμές των συνεργατών μας, και συγχρόνως ως μια νέα εγγύηση για το περιεχόμενο της αλήθειας των ψυχαναλυτικών θεωριών.

ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΦΡΟΫΝΤ

 

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Έργα του ιδίου

Παρόμοια βιβλία