Ανελκύοντας την Ιστορία
Η Εποποιΐα της Ανέλκυσης Ναυαγίων στην Μεταπολεμική Ελλάδα
Γλώσσες el Greek (Ελληνικά)
Η Εποποιΐα της Ανέλκυσης Ναυαγίων στην Μεταπολεμική Ελλάδα
Ο καθαρισμός των ελληνικών θαλασσών από τα εκατοντάδες ναυάγια που προκλήθηκαν κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελεί έναν άθλο των ανθρώπων που εργάστηκαν σε αυτό το έργο με πενιχρά πολλές φορές μέσα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Το επίτευγμά τους γίνεται ακόμη πιο αξιοθαύμαστο αν συνυπολογίσουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνθρωποι χωρίς σπουδές στη ναυπηγική και χωρίς πρότερες τεχνολογικές γνώσεις. Αυτό που τους ώθησε να εργαστούν στις ανελκύσεις των ναυαγίων ήταν αποκλειστικά ο βιοπορισμός καθώς στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ελλάδα επικρατούσε τότε πλήρης ένδεια.
Στο παρόν βιβλίο θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε το πώς εξελίχτηκε ο τομέας των ανελκύσεων και διαλύσεων ναυαγίων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα να περιγράψουμε την περίοδο 1945-1960 οπότε και ο κλάδος αυτός γνώρισε την ακμή του. Πιο συγκεκριμένα θα αναφερθούμε σε πλοία τα οποία είχαν πλήρως ή μερικώς βυθιστεί και όχι σε απλές προσαράξεις όπου η ανέλκυση του σκάφους ήταν μια πιο απλή και λιγότερο κοπιώδης προσπάθεια.
Ο Κωνσταντίνος Θωκταρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τις καταδύσεις από το 1987 με εξειδίκευση στις βαθιές καταδύσεις με μείγματα αερίων. Από το 1992 έχει ιδρύσει την εταιρεία Planet Blue με αντικείμενο τις υποβρύχιες έρευνες και εργασίες.
Ο Άρης Μπιλάλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Το 1997 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδος με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό το 1997-99 και έκτοτε εργάζεται στον κλάδο των φαρμακευτικών εταιριών. Ασχολείται συστηματικά με την έρευνα της ναυτικής ιστορίας.
Απαντήσεις ερωτήσεων πιστοποίησης νέου τύπου Θεωρητικού &...