Μοιραία Συνάντηση

  • Συγγραφέας -
    Κάστρο Λογοθέτη Καίτη
  • ISBN - 978-618-5105-07-5
  • Έτος Έκδοσης - 2014
  • Διαστάσεις - 14Χ21
  • Σελίδες - 176
  • Εξώφυλλο - Χαρτόδετο

Εκδότης: Εκδόσεις Κυριακίδη

12,54 €

Αγορά

Τιμή καταστήματος: 14,00 €

Προσθήκη στο wishlist

Περίληψη

Ο Στράτος, ένας πρωτοδιορισμένος καθηγητής γυμνασίου στη Σύρο, γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο της Κριστίνα, μιας πανέμορφης Σκανδιναβής ζωγράφου.Μια ανεξήγητη όμως δολοφονία και μια ατεκμηρίωτη απόφαση οδηγούν σε μια δικαστική πλάνη καταδικάζοντας τον, ως δολοφόνο. Αυτός ο μοιραίος έρωτας, η δολοφονία και η δικαστική πλάνη οδηγούν τον Στράτο σε μια οδυνηρή πορεία και σε μια απρόσμενη απόφαση.
Ένα μυθιστόρημα που προσεγγίζει άμεσα τις ανθρώπινες αντιδράσεις. Η Μικρασιατική Καταστροφή, η προσφυγιά, το προσκύνημα στα ιερά χώματα της Σμύρνης και της Καππαδοκίας, σε μια συμπόρευση με ιστορικά γεγονότα, που σημάδεψαν τις ζωές των ηρώων του βιβλίου, έστω κι αν αυτά στεγάστηκαν στα περιθώρια των σελίδων του.

Σχετικά με τον συγγραφέα

Η Καίτη Κάστρο Λογοθέτη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ξένες γλώσσες (Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά) και παρακολούθησε Σαιξπηρική λογοτεχνία στην Αγγλία. Μεταφράστρια θεατρικών έργων, τα οποία ανέβασε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό και διάφοροι ιδιωτικοί θίασοι.
Για μια δεκαπενταετία εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και συνέχισε τη συνεργασία της με το Κ.Θ.Β.Ε., καθώς και με ιδιωτικούς θιάσους, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα θεατρικές διασκευές. Μετάφρασε επίσης την «Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας» του άγγλου στοχαστή Bertrand Russell. Συνεργάστηκε με το περιοδικό «Νέα Εστία» του Πέτρου Χάρη. Για δύο πενταετίες εξέδωσε το περιοδικό «Ελληνίδες Σοροπτιμίστριες».
Σε πανευρωπαικό λογοτεχνικό διαγωνισμό, στα γαλλικά, πήρε το 2ο βραβείο. Είναι μέλος της Εταιρίας Θεατρικών συγγραφέων και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Γιάννη Λογοθέτη.

Έργα του ιδίου

Παρόμοια βιβλία