Στοιχεία Ανοσολογίας 6η έκδοση. Γενικής και Κτηνιατρικής

Στοιχεία Ανοσολογίας 6η έκδοση. Γενικής και Κτηνιατρικής

Στοιχεία Ανοσολογίας 6η έκδοση. Γενικής και Κτηνιατρικής

 • Συγγραφέας -
  Κοπτόπουλος Γεώργιος
 • Έτος Έκδοσης - 2016
 • Διαστάσεις - 17Χ24
 • Εξώφυλλο - Χαρτόδετο
 • Κωδικός στον Εύδοξο - 59378394
 • ISBN - 978-960-599-118-0

Εκδότης: Εκδόσεις Κυριακίδη

26,90 €

Αγορά

Τιμή καταστήματος: 29,90 €

Προσθήκη στο wishlist

Περίληψη

 • Το βιβλιο αυτο, από την πρώτη του έκδοση το 1983, υπήρξε η μόνη πηγή ενημέρωσης στο γνωστικό αντικείμενο της κτηνιατρικής ανοσολογίας στην πατρίδα μας. Είχε πάντα ως φιλοδοξία να δίνει τις τρέχουσες βασικές γνώσεις ανοσολογίας στους φοιτητές που επέλεξαν να σπουδάσουν την Κτηνιατρική Επιστήμη. 
 • Η παρούσα 6η έκδοση είναι περισσότερο ενημερωμένη και στοχεύει να δώσει τις νεότερες και πιο προχωρημένες γνώσεις ανοσολογίας στους φοιτητές μας και στους συναδέλφους κτηνιάτρους. Καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να περιληφθούν όχι μόνον οι πιο πρόσφατες, και εφαρμοσμένες γνώσεις γενικής ανοσολογίας, αλλά και ειδικότερες της ανοσολογίας των ζώων. Σε όλα τα κεφάλαια έγιναν προσθήκες ή αντικαταστάσεις και διορθώθηκαν όσα μικρολάθη των προηγούμενων εκδόσεων υπέπεσαν στην αντίληψη μας ή ευγενικά μας υποδείχθηκαν.
 • Εκτός από τις γενικές αρχές της ανοσολογίας, περιγράφεται συνοπτικά το ανοσοποιητικό σύστημα, ο ρόλος των ποικίλων ανοσοαντιδράσεων του οργανισμού, τα της ανοσίας κατά των λοιμογόνων και παρασιτικών παραγόντων, αλλά και για τους τρόπους ανοσοπροφύλαξης κατά αυτών. Ο αναγνώστης θα ενημερωθεί για την ανοσία στις μεταμοσχεύσεις ή στον καρκίνο, για ανοσολογικές καταστάσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας, ωφέλιμες ή βλαπτικές για τον οργανισμό, όπως είναι οι αλλεργίες και οι άλλες υπερευαισθησίες, τα αυτοάνοσα νοσήματα, η ανοσοανοχή, οι ανοσοανεπάρκειες ή η ανοσοκαταστολή. 
 • Όπου θεωρήθηκε σκόπιμο, περιγράφηκαν και στοιχεία ανοσολογίας του ανθρώπου, έστω και για εγκυκλοπαιδική ενημέρωση. 

Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Καθηγητης Γ. Σ. Κοπτοπουλος είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1971). Διετέλεσε μέλος του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας, Ανοσολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των Ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., από του διορισμού του μέχρι τη συνταξιοδότησή του (1974-2009). ́Ελαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από την ίδια Σχολή και είναι κάτοχος και διπλώματος Master από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης Σκωτίας.
Μετεκπαιδεύτηκε για 35 μήνες με υποτροφία του ΙΚΥ, αλλά και στα πλαίσια διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων του, στα Πανεπιστήμια της Γλασκώβης και του Βερολίνου, όπως και σε δύο ερευνητικά ινστιτούτα, στο Εδιμβούργο και στο Newmarket/Cambridgeshire της Αγγλίας. Τα θέματα της έρευνάς του ήταν στην μοριακή ιολογία και στη διαγνωστική των ιογενών λοιμωδών νοσημάτων των ζώων, κυρίως, όμως, στην ανοσολογία.
Το ερευνητικό του έργο συνίσταται στη συμμετοχή του σε όλα τα ερευνητικά προγράμματα του Εργαστηρίου, διεθνή και ελληνικά. Ως επιστημονικός υπεύθυνος εξετέλεσε 8 προγράμματα με ελληνική χρηματοδότηση και άλλα 4 με διεθνή.
Το διδακτικό του έργο αφορούσε μέρος του μαθήματος των Λοιμωδών Νοσημάτων των Ζώων και το μάθημα της Ανοσο- λογίας, σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Επέβλεψε την εκπόνηση 12 διδακτορικών διατριβών.
Το δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο, όπως και τα βιβλία και οι βιβλιογραφικές εργασίες του αναφέρονται και στο Google, στο λήμμα G. Koptopoulos, Litterature.

Έργα του ιδίου

Παρόμοια βιβλία