Χημεία Ιατρικών Επιστημών

  • Συγγραφέας -
    Μανουσάκης Γεώργιος
  • ISBN - 978-960-599-012-1
  • Έτος Έκδοσης - 2015
  • Διαστάσεις - 17Χ24
  • Σελίδες - 600
  • Εξώφυλλο - Χαρτόδετο
  • Κωδικός στον Εύδοξο - 50663086

Εκδότης: Εκδόσεις Κυριακίδη

53,80 €

Αγορά

Τιμή καταστήματος: 59,80 €

Προσθήκη στο wishlist

Περίληψη

Είναι γνωστό ότι πίσω από αρκετά σημαντικά επιτεύγματα των Ιατρικών Επιστημών κρύβεται η Χημεία. Η Χημεία είναι βασικό μάθημα των Ιατρικών Επιστημών. Πολύ σύντομα διαπιστώνουν οι φοιτητές ότι θεμελιώδη μαθήματα της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής, όπως η Βιοχημεία, η Φυσιολογία, η Βιολογία, η Φαρμακολογία κ.ά. στηρίζονται στη Χημεία. Επομένως για την κατανόηση των μαθημάτων αυτών –και όχι μόνο– είναι απαραίτητες αρκετές γνώσεις Χημείας και ειδικότερα η κατανόηση των θεμελιωδών αρχών της. 

Η ύλη του βιβλίου κατανέμεται σε τρία κυρίως μέρη: στο Γενικό Μέρος, που περιλαμβάνει τις βασικές αρχές της Χημείας, απαραίτητες για την κατανόηση των διαφόρων βιολογικών διεργασιών, στο Ειδικό Μέρος, που πραγματεύεται την Χημεία ορισμένων χημικών στοιχείων και ενώσεων που έχουν σχέση με τις βιολογικές επιστήμες και τέλος, στο τρίτο μέρος που είναι αφιερωμένο στις Γενικές Αρχές της Οργανικής Χημείας και στην εξέταση των χαρακτηριστικών ιδιοτήτων των οργανικών ενώσεων που εμφανίζουν βιολογικό ενδιαφέρον. 

Στο τέλος σχεδόν κάθε κεφαλαίου υπάρχει λεπτομερής ερμηνεία κάποιου φαινομένου ή κάποιας εφαρμογής με γενικό ή ειδικό ιατρικό ενδιαφέρον. Οι εξηγήσεις αυτές δεν έχουν διδακτικό σκοπό αλλά γράφτηκαν αποκλειστικά για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών για τη Χημεία, από το πρώτο κιόλας έτος. 

Η έκταση του βιβλίου θα μπορούσε να ειπωθεί ότι είναι μεγάλη, αν θεωρηθεί ότι αποτελεί κάποιο διδακτικό βοήθημα. Ο σκοπός όμως του συγγραφέα δεν ήταν να γράψει ένα βοήθημα, αλλά να δώσει στους φοιτητές κάποιο σύγγραμμα και για μελλοντική χρήση. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της ύπαρξης του εκτεταμένου αλφαβητικού ευρετηρίου. 

 

(Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Έργα του ιδίου

Παρόμοια βιβλία